Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Ne Var? 
23.09.2021 - 15:35 | Son Güncelleme: 2021-09-23 15:37
Milyonlarca öğrenci uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime yeniden başlıyor. Son dönemde sağlıklı beslenmenin öneminin daha da artması ile birlikte aileler de kaynağını bildiği sağlıklı ve güvenilir gıdalarla çocuklarının beslenme çantalarını hazırlamaya dikkat ediyor.

Metro Türkiye de “Tabağında ne var?” hareketi kapsamında sunduğu izlenebilirlik çözümleriyle ebeveynleri üretim süreçlerinin takip edilebildiği sağlıklı ve güvenilir gıda ürünleri ile buluştururken aynı zamanda izlenebilir gıda çözümlerini kullanmaya, sorgulamaya ve bu konuda bilinçli olmaya davet ediyor. Ayrıca çocuklarına organik ürünlerden oluşan bir beslenme çantası hazırlamak isteyen ebeveynler için ise tüm mağazalarında 200’den fazla çeşitte organik ürün sunuyor.

16 Eylül 2021 – Eylül ayı ile beraber okula dönüş başladı, uzun süredir uzaktan devam eden eğitim süreci yerini yüz yüze eğitime bıraktı. Konu okula dönüş olunca çocukların beslenme çantası da ebeveynlerin aklına gelen ilk konulardan birisi oluyor. Sağlıklı beslenmenin öneminin giderek arttığı bu dönemde güvenilir gıda arayışı içerisinde olan aileler için çocuklarının beslenme çantalarında hangi gıdaların olması gerektiğini, en önemlisi de bu gıdaların hangi şartlar altında nasıl ve ne zaman üretilerek geldiğini bilmek önemli bir hale geliyor. 

Metro Türkiye’nin “Tabağında ne var?” hareketi kapsamında sunduğu izlenebilirlik çözümleri de ebeveynlerin güvenilir gıda arayışında yardımına yetişiyor. Metro Türkiye raflarında satılan kırmızı et, balık, bal ve meyve & sebze ürünlerinin üretim süreçleri hakkında tüm bilgiler müşterilere şeffaflıkla sunuluyor. Tüketiciler sadece ürünlerin üzerindeki QR kodu akıllı telefonlarının kamerasına okutarak o ürünün nerede ve kim tarafından yetiştirildiği, gıda analizleri, besin değerleri gibi tüm bilgilerine erişerek güvenilir gıdaya ulaşabiliyor. Böylece aileler de çocuklarının beslenme çantalarını gönül rahatlığı ile hazırlayabiliyor. 

Metro Türkiye, sağlıklı beslenme trendlerini takip eden ve çocuklarının beslenme çantalarını sağlıklı ve organik ürünlerle hazırlamak isteyen ebeveynler için ise mağazalarında 200’den fazla çeşitte organik ürün sunuyor. Geçtiğimiz yıla göre organik ürün çeşitliliğini de yaklaşık yüzde 140 oranında artıran Metro Türkiye, ekşi hamurlu mini ekmek, organik bal, organik taze meyve ve sebze ürünleri, organik nohut, mercimek, pirinç gibi bakliyatlar, organik süt, yumurta gibi ürünlerin yanı sıra organik smoothie çeşitlerine de raflarında yer veriyor.  

“Çocuklar yeterli ve dengeli beslenme sayesinde eğitimlerine odaklanabilir”

Çocuklarının beslenme çantalarında neler olması gerektiği konusunda ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunan Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak, “Yeni eğitim öğretim dönemi ebeveynlerin çocuklarının beslenmesini gözden geçirmeleri için bir fırsat. Ebeveynler, yeterli ve dengeli beslenme sayesinde çocuklarına eğitimlerine odaklanmaları için ihtiyaç duyacakları enerjiyi sağlayabiliyor. Bunun için tam tahıllar, meyve ve sebze, et/et alternatifi ve süt ürünlerini içeren besin gruplarına beslenme çantalarında dengeli bir şekilde yer verilmeli. Ayrıca ara öğünler için taze meyve, fındık, badem gibi sağlıklı alternatifler de çocuklar için idealdir. Öğle yemeği için peynir gibi protein kaynağı bir besin ile sandviç veya tost, yanına ise ayran pratik bir öğün seçimi olabilir. Diğer yandan kötü beslenmenin ve aşırı fastfood tüketiminin diyabet, obezite ve bazı kanser türleri gibi diğer ciddi tıbbi durumlarla ilişkili olduğunu unutmamak gerekiyor. İlave şeker içermeyen, yüksek lif kaynağı, vitamin ve mineral içeren taze besinleri atıştırmalık olarak tercih etmek en sağlıklısı olacaktır. Tüm bu öğünler için ebeveynlerin satın aldıkları kırmızı et, balık, bal ve sebze & meyve ürünlerinin izlenebilirlik bilgilerine ulaşarak çocuklarının beslenme çantalarına gerçekten hangi gıdaları koyduklarını bilmeleri de gerekiyor.” dedi.

“‘Çocuğumun beslenme çantasında ne var?’ sorusunun yanıtını da veriyoruz’

30 yıldır güvenilir bir alışveriş deneyimi sunduklarını belirten Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç ise “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için çocuklarımızın sağlıklı ve güvenilir koşullarda üretilen gıdaları tüketmeleri gerektiğine inandığımız için Metro Türkiye olarak bu konuya da hassasiyetle yaklaşıyoruz. Uzun bir aradan sonra bu yıl yüze yüze eğitime başlayan çocuklarımızın okullarına da beslenme çantalarında sağlıklı yiyeceklerle gidebilmeleri ve sağlıklı beslenebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı yaptık. ‘Tabağında ne var?’ hareketimiz kapsamında sunduğumuz izlenebilirlik çözümleri sayesinde ebeveynlerin çocuklarının beslenme çantalarını sağlıklı  ve güvenilir gıdalarla hazırlayabilmelerini sağlıyor ve çocuğunun beslenme çantasında gerçekten ne olduğunu öğrenmek isteyen ebeveynleri izlenebilir gıda çözümlerini kullanmaya, sorgulamaya ve bu konuda bilinçli olmaya davet ediyoruz. Velilerimiz, Metro Türkiye mağazalarında uygun fiyatlarla ulaşabilecekleri sağlıklı ve güvenilir ürünlerimiz sayesinde çocukları için gönül rahatlığı ile sağlıklı beslenme çantaları hazırlayabilir.” dedi.

  • Beğen
YORUM YAZIN