“Engelsiz Üniversite”
07.04.2024 - 23:17 | Son Güncelleme: 2024-04-07 23:20
Necmettin Erbakan Üniversitesinde “Engelsiz Üniversite” İçin Bir Engel Daha Aşıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesinde “Engelsiz Üniversite” İçin Bir Engel Daha Aşıldı

İki kulağından ileri derece işitme engeli bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Aslıhan İrem Yön’e, NEÜ Tıp Fakültesi Vakfı tarafından “Engelsiz Üniversite” çalışmaları kapsamında bluetooth bağlantısı kurma özelliği bulunan dijital steteskop hediye edildi. Sınıf tekrarı yapmadan 5. sınıfa başarıyla geçen Aslıhan İrem Yön’e hediyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından verildi.

Engellerin sadece zihinlerde olduğunu, başarmaya inanmanın ve azmin bütün engelleri aşabildiğini ifade eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bunun en güzel örneklerinden birisi de öğrencimiz Aslıhan İrem Yön. İşitme engeline rağmen hem eğitim hem de çalışma hayatı olarak en zor meslekler arasında yer alan hekimliği kazanmak ve hiç tökezlemeden 5. sınıfa kadar gelmek büyük bir başarı. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak her zaman başarıları takdir ettik ve ödüllendirdik. Öğrencimizin, engellerini aşarak daha iyi bir eğitim alabilmesi ve sonrasında çalışma hayatında insanlığa daha fazla fayda sağlayabilmesi adına “Engelsiz Üniversite” çalışmalarımız kapsamında kendisine dijital steteskop hediye ettik. İrem bütün işitme engelli çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir örnek olacaktır. Başarıları daim olsun” dedi.

“Tıp Fakültesi Olarak Tüm Engelleri Kaldırmaya Çalışıyoruz”

NEÜ Tıp Fakültesinin “Engelsiz Üniversite” çalışmaları hakkında bilgi veren NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner ise, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. 5. sınıf öğrencimiz Aslıhan İrem Yön’ün çocukluktan gelen bir işitme engeli mevcut. Derslerde kullanılan standart steteskoplarla yeterli eğitimini alamıyordu. Bu nedenle yurtdışından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Vakfı’nın aracılığıyla dijital steteskop temin ettik. Önümüzdeki dönemlerde bu steteskopla çok daha sağlıklı ve iyi bir eğitim alacak. Hastalara çok daha iyi adapte olacak. Aslıhan İrem Yön, Tıp Fakültesi gibi çok zorlu bir eğitimi hem üniversite sınavında hem de eğitim süresince hiçbir şekilde takılma göstermeden, sınıfta kalmadan tamamlayabilmiş çok çalışkan ve zeki bir öğrencimiz. Buradan da engelli bireylere bir mesajımız var. Engellerinizi kendinize bir sorun etmeyin. Bu kadar ciddi bir engeli olmasına rağmen Tıp Fakültesinde okunabiliyor ve doktor olunabiliyor. Bu noktada da öğrencimiz Aslıhan İrem Yön’ü gösterdiği gayretlerden dolayı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ve NEÜ’ye Teşekkür

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu başta olmak üzere dijital steteskop sahibi olmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Aslıhan İrem Yön ise, “Düzenli şekilde işitme cihazı kullanıyorum. Bu nedenle standart steteskop kullanamıyordum. Bu da eğitim almamı zorlaştırıyordu. Bluetooth bağlantısı olan dijital steteskoba ihtiyacım vardı. Bu steteskoplar ülkemizde bulunmuyor. Yurtdışından temin edilmesi gerekiyordu. Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi sayesinde artık böyle bir problemim yok. Çok mutluyum. Ben engeli bulunan herkese örnek olmak istiyorum. Hem kendim hem de benim gibi engelli bireyler için çalışmaya, engelleri aşmaya ve örnek olmaya devam edeceğim. İsteyip, bunun için çaba gösterdikten sonra başarılamayacak hiçbir şey yok. Bu istek ve azmi gösterdikten sonra da muhakkak kapılar sonuna kadar açılıyor” ifadelerini kullandı.

  • Beğen
YORUM YAZIN