Geleceğin Üniversitelilerinden
22.12.2022 - 1:36 | Son Güncelleme: 2022-12-22 01:38
Konya Teknik Üniversitesi, bölgenin en çok tercih edilen liseleri arasında yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerini ağırladı.

Geleceğin Üniversitelilerinden

Konya Teknik Üniversitesi'ne Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi, bölgenin en çok tercih edilen liseleri arasında yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerini ağırladı.

Konya Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 120 öğrenci, okul müdürleri ve rehber öğretmenleri eşliğinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek üniversitenin eğitim ve araştırma altyapısı hakkında bilgi aldılar.

Gezi programında öğrencilere ilk olarak Konya Teknik Üniversitesi tanıtıldı. Başta Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik olmak üzere Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Yel, Lisenin öğrencilerinin, rehber öğretmenlerinin ve müdürünün Üniversiteye yaptıkları ziyarete ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Yel Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine öncelikle Fakültenin kısa tarihçesi ve gelişim süreci hakkında bilgi verdiler. Ayrıca kariyer planlamaları ve meslek tercihlerini nasıl ve nelere dikkat ederek yapacakları konusunda önerilerde bulundular ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Öğrenciler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin Bilgisayar, Yazılım, Elektrik-Elektronik, Makine, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerini ziyaret ederek bölüm akademisyenleri ile akademik çalışmalar, Ar-Ge kültürü ve meslek gelişiminde akademik bakış açısının rolü hakkında sohbet etme fırsatı buldular. Devam eden çeşitli araştırma çalışmalarını gözlemlediler.

Daha sonra öğrenciler Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun, Elektrik ve Otomasyon, Makine ve Metal Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri Bölümlerini ziyaret ederek  laboratuvar ve atölyelerini yakından inceleme fırsatı buldular.

Üniversite yerleşkesi içindeki binaları gezen aday öğrenciler, üniversitenin tarihi, eğitim yapısı, burs ve barınma olanakları, kütüphane imkânları, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri, yurt içi ve yurt dışı eğitim programları hakkında detaylı bilgi aldılar.

Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, tercihleri arasında Konya Teknik Üniversitesine ilk sıralarda mutlaka yer vereceklerini ifade ettiler.

  • Beğen
YORUM YAZIN