Karatay’da robokaratay projesi hayata geçiyor
16.12.2020 - 10:00 | Son Güncelleme: 2020-12-16 10:02
İlçedeki 11 okula robotik kodlama atölyeleri kuruluyor

Karatay’da robokaratay projesi hayata geçiyor

İlçedeki 11 okula robotik kodlama atölyeleri kuruluyor

Kılca: teknolojiyi tüketen değil, üreten bir nesle katkı sunuyoruz

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve MEVKA’nın katkılarıyla robotik kodlama alanında önemli bir adım attı. “RoboKaratay” adı verilen projeyle ilçedeki okullara robotik kodlama atölyeleri açılıyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten ve bu alanda iyi yetişen bir nesle katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Hasan Kılca, “Karatay’da robot hareketini başlattık. ‘RoboKaratay’ projemizle yarınımız olan çocuklarımızın bilişim dünyasına hazırlanmasına katkı sunuyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi, eğitime yönelik bir proje daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın(MEVKA) da desteğiyle Karatay’daki okullara Robotik Kodlama Atölyeleri kuruluyor.

Öğrencilerin yenilikçilik ve girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerinin artırmak, buna yönelik altyapılarını ve hizmet modellerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen “RoboKaratay” projesiyle bu alana önemli katkılar sunulması hedefleniyor.

“Karatay Robot Hareketi” sloganıyla hayata geçen “RoboKaratay Projesi” ile 3 Kodlama Atölyesi, İş Makinesi Similasyonu ve Kitap Cafe ile geleceğin bilişimcilerin yetişmesine imkân tanınacak.

RoboKaratay Projesi kapsamında öğrenciler; Kodlama Temel Beceri Eğitimleri, Kodlama Temel Becerileri, Ardunio Uygulama Eğitimleri, İnsansız Hava Araçları Pilotaj Eğitimleri, İş Makinesi Similasyon Uygulama Eğitimleri ve Robot Kol Uygulamaları Eğitimi alacak.

PROJENİN MERKEZİ KILIÇARSLAN İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLACAK

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteği hayata geçirilen RoboKaratay Projesi; Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi merkezli ilçedeki 11 okulda yapılacak. Projenin uygulanacağı diğer okullar ise şöyle:  “Şehit Sadık Ortaokul, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Yaşar Doğu Ortaokulu, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İHO, Karatay Belediyesi İHO, Gevher Nesibe Hatun İHO, Karatay Konya AİHL, Mehmet Hanife Yapıcı Anadolu Lisesi, Mevlana Kız İmam Hatip Lisesi ile Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi(BİLSEM).”

ÇOCUKLARIMIZIN YARINLARINI KODLAMALARINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Karatay’ın akademik eğitim kalitesine destek olduklarını aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitime yaptıkları her yatırımın Konya’nın geleceğine yapılmış yatırım olduğunu dile getirerek; Robotik Kodlama Atölyesi’nin eğitimin ve ülkenin geleceği anlamında son derece önemli bir eğitim hizmeti olduğunu belirtti.

KARATAY’DA ROBOT HAREKETİ BAŞLADI

RoboKaratay projesinin; teknolojiyi tüketen değil üreten, vaktini daha değerli geçiren, anlamlı kılan bir neslin yetişmesi için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Kılca;; “Karatay’da robot hareketini başlattık. Yapılan bu çalışma küçük bir adım ama bu küçük adımlar, bu başlangıçlar bizlerin modern dünyada bilimimizle, sanatımızla ön saflarda yerimizi almak adına örnek bir adım olacak. Edindikleri tecrübe ve bilgiyle inşallah bu faaliyetleri, çalışmaları yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZ DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAKLAR

Eğitimin vazgeçilmez ve çok değerli bir hizmet alanı olduğuna dikkat çeken Başkan Hasan Kılca; “Dünya müthiş bir değişim ve dönüşümün içerisinde. Bu değişime ayak uyduran nesiller yetiştirebilmek için çağdaş eğitimin gereklerini yerine getirmek zorundayız. Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada kodlama ve tasarım bilen bireyler daha çok söz sahibi olacaklar. Evlâtlarımızın bu gelişmelere ayak uydurmasını önemsiyor, geleceğin teminatı öğrencilerimizin ve kursiyerlerimizin yarını kodlamasına öncülük ediyoruz” dedi.

KARATAY EĞİTİMDE MARKA OLACAK

Uzun vadede simülasyon, kodlama, tasarım, oyun animasyon, uçuş eğitimi, artırılmış gerçeklik ve robotik üssü olarak RoboKaratay Merkezi’nin dünyanın kabul ettiği bir merkez haline gelmesi hedeflediklerini aktaran Hasan Kılca şöyle devam etti: “Karatay’ımızda gerçekleştirdiğimiz projelerle eğitimde de marka olmak istiyoruz. RoboKaratay Merkezimizde simülasyon, grafik tasarım, Web tasarım, ünit artırılmış gerçeklik, insansız hava aracı uçuş eğitimi, oyun ve animasyon, yapay zekâ, video montaj, 3D tasarım alanlarında eğitim alan öğrenciler ve kursiyerler, özel sektörde iş bulma olanaklarını artırmış olacak ya da kendi iş kurma fikirlerini hayata geçirme noktasında altyapılarını oluşturmuş olacaklar. Uzun vadede ise; simülasyon, kodlama, tasarım, oyun animasyon, uçuş eğitimi, artırılmış gerçeklik ve robotik üssü olarak RoboKaratay Merkezinin ülkemizin ve dünyanın kabul ettiği bir merkez haline gelmesini hedefliyoruz. RoboKaratay Projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÜLKEMİZE FAYDALI PROJELER YAPMAYI PLANLIYORUZ

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise Karatay Belediyesi’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek; öğrencilerin burada kodlama ve yazılım eğitimleri alıp, kendilerini yetiştirerek, ülkeye faydalı insan olacağını belirtti.

Sami Sağdıç; “Sosyal ve proje faaliyetleri anlamında RoboKaratay projesi ile robot atölyesini faaliyete geçireceğiz. Öğrencilerimizle beraber daha güzel projeler yaparak ülkemize faydalı projeler yapmayı hedefliyoruz. Biz öğrencilerimize 21. yüzyılın temel becerilerini kazanmaları için tüm alt yapı hizmetlerini oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu adım bundan sonra gelecek olan büyük adımların başlangıcı olarak görülmelidir. Öğrencilerimize ve ilçemize hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı Karatay Belediyemize, MEVKA’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN