Milli Marşımızın Kabulünün 100.Yılı Kutlu Olsun
21.03.2021 - 0:56 | Son Güncelleme: 2021-03-21 00:58
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli Marşımızın Kabulünün 100.Yılı Kutlu Olsun

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100’üncü  yıl dönümünü kutluyoruz.

 

Akif’in vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; aziz milletimizin milli mücadele ruhunu, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel bir biçimde yansıtmaktadır. Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Aziz milletimizin gönül ve ruh dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık, mukaddesata verdiği önemi ve eşsiz mücadele azmini abideleştiren merhum Mehmet Akif Ersoy, dizeleriyle tarihe not düşmüş ve bağımsızlığımızı ölümsüzleştirmiştir.

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz.

Bu vesileyle Mehmet Akif’in, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasına yürekten iştirak ederek, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100’ üncü yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

  • Beğen
YORUM YAZIN