Necmettin Erbakan Üniversitesinden 17 Akademisyen
21.09.2024 - 11:24 | Son Güncelleme: 2024-09-21 11:26
Necmettin Erbakan Üniversitesinden (NEÜ) 17 akademisyen, her yıl Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan...

Necmettin Erbakan Üniversitesinden 17 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Necmettin Erbakan Üniversitesinden (NEÜ) 17 akademisyen, her yıl Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” yıllık etki listesinde yer aldı. Son 5 yılda NEÜ’den söz konusu listeye giren akademisyen sayısındaki artış dikkat çekti.

Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının, her yıl gerçekleştirdiği çalışma ile dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayınlandı. Son 5 yılda NEÜ’den söz konusu listeye giren akademisyen sayısındaki artış dikkat çekti. 2020 yılında 5, 2021’de 7, 2022’de 13, 2023 yılında 16 ve 2024’te ise NEÜ’den 17 akademisyen listeye girme başarısı gösterdi. 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu. Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi.

Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Edeceğiz

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu yaptığı açıklamada, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan akademisyenleri gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini ifade etti.

NEÜ’nün çok daha iyi yerlere geleceğini, bu başarıları elde edebilmek için üniversite olarak büyük gayret gösterdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Son dönemde Üniversitemizdeki araştırma olanaklarını ve akademisyenlere yönelik destekleri artırmanın neticesinde beklenen sonuçlardan birine daha ulaşmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Sıralamalardaki yükselen başarı grafiği ve son açıklanan en etkili bilim insanları sayısındaki artış, beklediğimiz bir sonuç. 5 yıllık grafiğe bakacak olursak başarının, sistematik bir şekilde çalışmanın ve ilerleme arzusunun sonucu olduğunu görüyoruz. Araştırma ve bilimsel yayın verilerimizi kurduğumuz sistemle sıkı takip ediyoruz. Veri kaybı yaşamamaya özen gösteriyoruz. Yabancı akademisyenlerle ortak çalışmaları teşvik ediyor, yurt dışına daha yüksek oranda araştırmacı gönderiyoruz. Bir taraftan başarılı akademisyenleri bünyemize kazandırırken bir taraftan da kurum içinde başarıyı teşvik ediyoruz. Genç bir üniversite olmanın verdiği enerjiyle başarıdan başarıya koşmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Beğen
YORUM YAZIN