“Orman Benim” Kampanyası Kapsamında Mıntıka Temizliği
05.05.2024 - 13:44 | Son Güncelleme: 2024-05-05 13:48
Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi.

“Orman Benim” Kampanyası Kapsamında Mıntıka Temizliği          

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Orman Benim" kampanyası çerçevesinde, Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğrenciler ve vatandaşlar, ormanlık alanda temizlik yaptı.

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu başta olmak üzere, vatandaşlar ve öğrenciler, ellerinde çöp torbalarıyla ormanı temizledi.

Seydişehir Orman İşletme Şefliği tarafından insan atıklarından kaynaklı orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Orman Benim" projesi kapsamında çevre temizliği yapılarak çöpler poşetlendi.

Kuğulu Tabiat Parkı yol güzergahında ağaçlık alanda bulunan orman sahası, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazilerde etrafındaki yanıcı çalı, örtü temizliği ve alt dal budaması sonucu oluşan artıkların temizlenmesi, çöplerin temizlenmesi etkinliği yapıldı.

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisi ile en fazla artış görülen afetlerin başında orman yangınlarının meydana geldiğini kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, yılda ortama 2 bin 600 orman yangını çıktığını bunların yüzde 87'sinin insan kaynaklı olduğunu bu konunun gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak için orman yangınları ile mücadelenin en büyük görev olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin katıldığı etkinliğin çok önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal, ormanlık alanlardan geçen yol ve yol kenarları başta olmak üzere, ormanlık alanlarda bulunan çöpler ve yangına sebep olabilecek maddelerin temizlenmesi ile ormanlarda yangınların önlenebilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

 Etkinliğe katılan öğrenciler çevre temizliği yaparak, ormanlara ve yol kenarlarına cam şişe ve sönmemiş sigara atılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Etkinliğe Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Orman İşletme Şefi Fatih Ünal ve personelleri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  • Beğen
YORUM YAZIN