Sn. Mehmet Sarı'dan Üç Aylar Mesajı
15.02.2021 - 10:12 | Son Güncelleme: 2021-02-15 10:15
Önder Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Karaman Önder İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Sn. Mehmet Sarı "Üç Aylar ve Regaib Kandili" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Önder Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Karaman Önder İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Sn. Mehmet Sarı "Üç Aylar ve Regaib Kandili" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Sarı mesajında;

"Yüce Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde de mukaddes zamanlar yaratmıştır. Bahşettiği mukaddes zamanlardan birisi de; Müslümanlarca “Üç Aylar” olarak bilinen “Receb, Şaban ve Ramazan” aylarıdır. Peygamber Efendimiz(s.a.v), “Receb Allah’u Teâla’nın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurmaktadır. (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, 1/423) Yine Peygamber Efendimiz(s.a.v), Receb ayına kavuşunca şöyle duada bulunurlardı: عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ كَانَ النَّبِىُّ صلى الله عليه وسلم إِذَا دَخَلَ رَجَبٌ قَالَ "اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِى

رَجَبٍ وَشَعْبَانَ وَبَارِكْ لَنَا فِى رَمَضَانَ"

“Yâ Rabbi Receb ve Şabanı bize mübarek eyle, bizi Ramazan'a kavuştur.” (Ahmed bin HanbelMüsned 1/259) Asırlardan beri bütün Müslümanlar, feyizli, bereketli ve birbirinden sevap ve fazilet bakımından pek güzel ve bir nevi hasat mevsimi olan Üç Aylara erişmenin manevi hazzını duymuştur.

Üç Ayların arifesi olan Regâib Gecesi de bu müstesna zamanlardan biridir. “Regaip; istenen, arzu edilen, çokça rağbet edilen, bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” manasına gelir. Bu gecenin önemine işaret eden bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar: Receb’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesidir.”(Camiu’s-Sagîr, c. III, s. 454) İnsan, rağbet ettiği şeylere göre rağbet görür. Öyleyse bizim Regaip’imiz; arzu ve emellerimizi, rağbetlerimizi, iyiye, doğruya ve hakka yöneltmek; Rabbimizin emirlerine uygun hale getirmektir. Regaip gecesi, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla’ya sunulduğu ve O’nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir. Zaman zaman içine düştüğümüz karanlıklarda körelen gözlerimizi aydınlatma, katılaşan kalplerimizi yumuşatma, kendimizle hesaplaşma vaktidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Üç Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."dedi

  • Beğen
YORUM YAZIN