Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı'dan Basın Açıklaması
12.05.2021 - 10:27 | Son Güncelleme: 2021-05-12 10:28
TUTARLI OLMAK!

Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı'dan Basın Açıklaması

TUTARLI OLMAK!

Hürriyet Gazetesi’nde bugün Abdülkadir Selvi imzasıyla çıkan bir yazıya dair kamuoyuna açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Maalesef kendilerini objektif olarak adlandıran kimi gazetecilerin, iktidara yöneltilen herhangi bir eleştiriyi sahiplenip, iktidar adına cevap verme çabası günümüz ikbal kaygısı salgınlarından biri haline gelmiştir. Bunu sürpriz olarak görmüyoruz. Ancak bu kişilerin satır aralarındaki algı faaliyetleri ile toplumumuzun vicdanıyla adeta alay edercesine büründükleri maskeye tabir bulmakta zorlanıyoruz.

Abdülkadir Selvi “Siyasi İki Yüzlülüğün Belgesi” isimli bugünkü yazısında, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 2017 yılında gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimiz Anayasa değişiklik teklifine verdiği imzasını yayınlayarak, kendince bir çelişki aramıştır. Önceliği buraya verelim. Sayın Genel Başkanımız, teklife imza atmıştır. Ancak, bu imza sonrası yaptığı her açıklamada konuya milletin karar vermesi gerektiğini hep hatırlatmış, Sayın Erdoğan’a eleştirilerini iletmiş (Kendisine şayet sorabiliyorsanız, lütfen sorunuz) hatta 14 Nisan 2017 yılında Konya’da düzenlenen mitingdeki konuşmasında “Evet” demediği için neredeyse linç edilmiştir. Yukarıda verdiğim tarihin videoları hala kamuya ve tabi size de açıktır.

Selvi aynı yazısında, 2018 yılında Sayın Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanlığına aday gösteren teklifte Sayın Genel Başkanımızın imzasının bulunduğunu da hatırlatmıştır. Genel Başkanımız, AK Parti Milletvekili olarak TBMM’de düzenlediği 26 Nisan 2018 yılındaki basın toplantısında da “AK Parti’nin almış olduğu karar benim de kararımdır. Ve Sayın Erdoğan, hepimizin adayıdır. AK Parti aidiyetim sürerken, AK Parti’nin ikinci Genel Başkanı, üçüncü Başbakanı iken; AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket veya faaliyet içinde bulunmadım, bulunmam. Bunu da siyasi ahlakla bağdaştırmam” ifadelerini kullanmıştır. Görüldüğü üzere hem Sayın Erdoğan’ın adaylık teklifine imza atarken, hem de basın açıklamasında

Sayın Genel Başkanımız, AK Parti Konya Milletvekili olarak siyasi ahlak ve tutarlılık ilkesini ortaya koymuştur.

Daha sonra yaşananlar ise kamuoyunun ve sanırız ki söyleyemese de Abdülkadir Selvi’nin de hatırındadır. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Erdoğan’a sistemin yanlışlıkları, partide yaşanan yozlaşmanın önüne geçilmesi ve devlet yönetim anlayışının yeniden tesis edilmesini sağlayacak eleştiri, görüş ve önerilerini hem yazılı hem de sözlü olarak iletmiştir. Ancak sonuç alınamayınca görüşlerini 22 Nisan 2019 günü bir manifestoyla milletimize açıklamıştır. Bu demokratik hakkını kullandıktan sonra ise kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş böylelikle partiden ayrılmak zorunda kalmış ve siyasi mücadelesine işte bu tarihten sonra başlamıştır. Tekrar söylüyoruz; Abdülkadir Selvi eğer yapabiliyorsa Sayın Erdoğan’a da tüm bunları sorabilir.

Ancak tutarlılık arayışında olan Selvi’nin, daha önce yazdıkları ile şimdilerde çelişen tutarsız yazılarını, kamuoyu gibi bizler de çok iyi bilmekteyiz!

  • Beğen
YORUM YAZIN