Mustafa Kavuş'un Ramazan Bayramı Mesajı
11.05.2021 - 16:00 | Son Güncelleme: 2021-05-11 16:01
Başkan kavuş; “salgının gölgesindeki son bayramımız olsun”

Mustafa Kavuş'un Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan kavuş; “salgının gölgesindeki son bayramımız olsun”

Başkan kavuş; “en güzel bayramımızı kudüs ve mescid-i aksa özgürlüğüne kavuşunca kutlayacağız”

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakıp bayrama kavuştuğumuzu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Gönül isterdi ki geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da sevdiklerimizle bir arada olalım, onlara sıkı sıkı sarılalım. Ama olmadı. Buna üzülürken bir de Ramazan’ın son günlerinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananlar müslümanların sevincine gölge düşürdü. Salgını atlatınca sevineceğiz ama en güzel bayramımızı Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşince yaşayacağız” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Onbir ayın sultanı bir Ramazan’ı daha tüm güzellikleriyle geride bıraktık. İftar sofralarımız eski neşesinden biraz uzak, sahurlarımız biraz buruktu. Virüs sebebiyle kaybettiğimiz canlarla birlikte biz de canımızın bir kısmını toprağa emanet ettik. Teravihlerimizi yalnız ya da küçük cemaatlerle evlerimizde kılıp camilerimizi biraz mahzun bıraktık belki ama Ramazan iklimini ve manevi atmosferini en güzel haliyle yaşamaya çalıştık. Ve bugün milletçe ve ümmetçe bir bayrama daha kavuşmuş olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda umut ve güven anlamı taşıyan bayramımızda hemşehrilerimiz sevdiklerine iletişim araçlarıyla ulaşıp bu mutluluk ve heyecanlarını paylaşacaklardır. Salgının gölgesinde ve etkisinde yaşadığımız son bayram bu olur inşallah. Ki bir sonraki bayramımız gerçekten bayram tadında ve neşesinde olsun.

Ancak, salgın geçmiş bile olsa bayramlarımızın bayram tadında olması için tüm dünya Müslümanlarının büyük bir sevince daha ihtiyacı var. O da Filistin’in, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgür olması. Çünkü mukaddes Kudüs, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve kahraman Filistin halkı siyonizmin mezalimi altında inim inim inlerken bize sevinç ve mutluluk adeta haram oluyor. Bunu neredeyse her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da en acısıyla yaşıyoruz ne yazık ki. Mazlum Filistin halkı kadınıyla yaşlısıyla ve çocuğuyla Mescid-i Aksa ve mukaddeslerimizi koruyabilmek adına şehadete koşuyor. En güzel bayramımızı onlar özgür olduğunda yaşayacağız inşallah. Cenab-ı Hak’tan bir duamız da bu sevinci bizlere yaşatmasıdır. ”

RAMAZAN AYINDA DAHA FAZLA HEMŞEHRİMİZİN VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK.

Ramazan ayını bu yıl da buruk yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, Ramazan’da yaptıkları çalışmaları değerlendirerek şunları söyledi. “Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarımızla daha fazla hemşehrilerimizin ve ihtiyaç sahibinin yanında olduk. Gerek kendi imkanlarımızla gerekse bu noktada faaliyet gösteren STK’larımızla sokak sokak, ev ev dolaşarak kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki büyüklerimizin iftarlıklarını ayaklarına götürdük, ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın sofralarını neşelendirdik. Vefa Sosyal Destek Grubuyla hemşehrilerimize misafir olmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya, 65 yaş üstü ve sokağa çıkma kısıtlaması olan hemşehrilerimizin acil market ve ilaç alışverişlerini yapmaya faturalarını ödemeye yardımcı olmaya devam ettik. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiğimiz uygulama ile Ramazan coşkusuna 3. ve 4. sınıflarda okuyan çocuklarımızı ve ailelerini de ortak etmek için ‘İftariyelik Seti’ dağıttık. Böylece çocuklarımızı Ramazan ve oruçla tanıştırmış olduk. Diğer taraftanzabıta ekiplerimiz, salgın sürecinde artırdıkları hijyen, gramaj ve etiket denetimlerini Ramazan ayı boyunca da titizlikle sürdürdüler.”

BAŞKAN KAVUŞ; “BAYRAM SÜRECİNDE HİZMETTE AKSAMA OLMAYACAK”

Ramazan ayı boyunca olduğu gibi bayram sürecinde de Meram’da tüm önlemlerin alındığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram Belediyesi olarak Ramazan ayının son günlerinde yaşadığımız ‘tam kapanma’ ve Ramazan Bayramı sürecinin sorunsuz yaşanması için tüm önlemleri en ince detayına kadar aldık. Bazı temel hizmetlerin yerine getirilmesinde her hangi bir aksaklığa meydan vermeyeceğiz.

Bu düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin bayramını tekrar en içten dileklerimle kutluyor, Ramazan ayında ettiğimiz dualarla ve bayramımızın manevi atmosferiyle insanlığa sağlık, ümmetimize ve milletimize refah ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Sevdiklerimize sıkı sıkı sarılabileceğimiz, bizleri bekleyen büyüklerimizi sevindirebileceğimiz, bizlerin de hemşehrileriyle gönül rahatlığı ile buluşabileceği bayramlarda en kısa zamanda buluşmak dileğiyle. Sağlıcakla kalın.”

  • Beğen
YORUM YAZIN