Tarihe Altın Harflerle Yazılmış Şanlı Zaferin 570’inci Yılı Kutlandı
30.05.2023 - 17:36 | Son Güncelleme: 2023-05-30 17:36
İstanbul´un fethinin 570’inci yıldönümü münasebetiyle Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisedemir Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi.   

İstanbul’un Fethi; 29 Mayıs 1453 tarihinde Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in, II. Mehmed önderliğindeki Osmanlı ordusu tarafından alınmasıdır. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış fethin yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, daire amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açış konuşmasını Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir yaptı.

Günün anlamını belirten konuşmanın yapılmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. İstanbul’un Fethini anlatıldığı kısa filmde izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

Okunan şiir ile devam eden program sonunda mehteran takımının gösterisi davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

  • Beğen
YORUM YAZIN