Zed Haber -- Zeki DURSUN...
paşaparkotel
Piyasalarda Son Durum
 
USD
1.8400
EURO
2.3500
 
Konya
8 º
 | 
20 º
Yağmur İhtimali
 
20 Mayıs 2012, Pazar
Son Dakika
Aziz Yıldırım Silivri'ye Naklediliyor! Kırklareli'de Bulgaristan plakalı yolcu otobüsü devrildi CÜBBELİ AHMET HOCA TUTUKLANDI NEREYE GİTTİ? Başkan Adaylarının Renk Seçimi Yapıldı Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı Yüzde Yüz iş imkanı Yurtkur bölgeler arası 26. Voleybol turnuvası sona erdi. Konyaspor'u yeniden Süper Lig'e taşıyacağız Futbol Turnuvası Başlıyor
Engellinin Gözünden Yaşam’ Paneli Düzenlendi
 
Engellinin Gözünden Yaşam’ Paneli Düzenlendi
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Engelsiz Yaşam Birimi ile Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
4 Ocak 2012 Çarşamba 09:40
ESESNTE
Facebook
Google
Twitter
Yazdır

Engellinin Gözünden Yaşam’ Paneli Düzenlendi

          Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Engelsiz Yaşam Birimi ile Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Psikolojik Rehberlik Bölümü işbirliğiyle ‘Engellinin Gözünden Yaşam’ konulu panel düzenlendi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü, Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

            “EN BÜYÜĞÜ DUYGUSAL VE PSKİLOJİK ENGELLER”

            Panelde konuşan Dekan Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, engellilerin sorunlarını belirlemek için anket düzenlediklerini ve anket sonucuna göre bu paneli organize ettiklerini belirterek, “Bu anket sonucu engellilerle ilgili gerçekleri de ortaya koydu. Onların sorunlarını kendi sorunumuz bilip, işe koyulduk. Öncelikle kütüphanemizde sesli kitap okuma kampanyası düzenledik. Bu kampanyayla pek çok kitabın sesli dile getirileceğine inanıyorum. Ayrıca en büyük engelin duygusal ve psikolojik engeller olduğunu düşünüyorum.” dedi.

            “ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELER ÜRETTİK”

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü ve Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın engellilere yönelik pek çok projeye imza attığını, engellileri maddi ve manevi yönden desteklediğini söyledi. Doç. Dr. Sarı, “Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi ve Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü birlikte projeler ürettik. Birçok etkinliğe hep birlikte ev sahipliği yaptık. Selçuk Üniversitesi’ne kurulan Engelsiz Yaşam Birimi, engellilerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

ENGELLİLERİN GÖZÜYLE YAŞAM

          Konuşmaların ardından Konya ve Selçuk Üniversitelerinde okuyan öğrenciler, hayatta karşılaştıkları engelleri dile getirdi. Engelli öğrenciler, “Özel gereksinimli öğrenciler olarak, her alanda destekleyici ve iyi kaynaklarla donanmış bir eğitim ortamı yaratılmasını istiyoruz.  Eğitimle ilgili sınırların ortadan kaldırılmasını bizim için çok önemli. Topluma üretici bir vatandaş olarak katılımımız için üniversitelerde engelsiz yaşam birimlerinin kurulmasının zorunlu olması gerektiğini düşünüyoruz.” dediler.

            Panelin ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Doç. Dr. Hakan Sarı’ya engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verdi.

 

BİLGİ HASTANESİ
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Çok Yorumlananlar
Çok Okunanlar
GÜNDOĞDU KOLEJİ
Hava Durumu
Havadurumu
DEDEMAN OTEL
Finans
İMKB 100
56935
USD ALIŞ
1.8300
USD SATIŞ
1.8400
EURO ALIŞ
2.3350
EURO SATIŞ
2.3500
POUND ALIŞ
2.8780
POUND SATIŞ
2.9200
ALTIN ALIŞ
94.2430
ALTIN SATIŞ
94.6820
zedhaberajansı
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
GALATASARAY
34
23
8
3
77
 2
FENERBAHÇE
34
20
8
6
68
 3
TRABZONSPOR
34
15
11
8
56
 4
BEŞİKTAŞ
34
15
10
9
55
 5
ESKİŞEHİRSPOR
34
14
8
12
50
 6
İSTANBUL BBSK
34
14
8
12
50
 7
SİVASSPOR
34
13
11
10
50
 8
BURSASPOR
34
13
10
11
49
 9
GENÇLERBİRLİĞİ
34
13
10
11
49
 10
GAZİANTEPSPOR
34
13
9
12
48
zedhaber
Misafir Yazarlar
üç boyut
Namaz Vakitleri
İmsak
3:47
Güneş
5:29
Öğlen
12:54
İkindi
16:43
Akşam
20:06
Yatsı
21:39
zedhaber
On Numara
14.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
03 06 09 11 13 19 20 26 28 34 38 41 43 45 46 49 52 59 60 68 73 74
İDEAL KOLEJİ
Tarihte Bugün
1622 Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdü. Öldürülen ilk padişah olan Genç Osman'ın yerine I. Mustafa, ikinci kez tahta çıkarıldı.
ÇİĞKÖFTE
Şans Topu
16.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 22 28 29 33 + 11
KİPA ALIŞVERİŞMERKEZİ
Süper Loto
17.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 20 35 46 49 54
 
Yazarlar
ZAFER MÜZİK
m1 alışveriş merkezi
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: Haber Sitesi Kur